FRÅGOR

FRÅGOR

Vanliga frågor om Komvux:

Är jag behörig?

Du är behörig från att du fyllt 20 år. En del kommuner beviljar yngre personer att studera på komvux. Det finns ingen övre åldergräns.

Har jag blivit antagen?

Du får i god tid (ca 2 veckor) före kursstart besked via e-post. Kontakta oss gärna om du har frågor: info@adderakomp.se eller tel: 08 120 96600

Har jag rätt till CSN?

Ja. Hos oss får du hjälp med ansökan till CSN när vi har gjort din individuella studieplan. Kontakta bia.arnell@adderakomp.se så svarar hon på frågor.

Vad kostar det?

Komvux är kostnadsfri, men du betalar själv för din kurslitteratur. Många böcker kan du låna på biblioteket, ibland kan du låna av oss.

Måste jag ha en dator?

Om du ska studera på distans behöver du en egen dator och tillgång till internet. Du som studerar i klassrum får tillgång till dator under skoltid, men ta gärna med din egen om du har en lap-top. IT-pedagog Ingela hjälper dig att komma igång med lärplattformen om du känner dig osäker i början. Ingela har Drop In och ger IT-stöd på onsdagar mellan kl. 10-14.

Kan jag göra en prövning hos Addera Kompetens?

Ja. Som utbildningsanordnare är vi skyldiga att erbjuda prövning. Anmälan för vårterminen 2019: Prövningstillfälle är 15 mars. Anmäl senast 15 december till info@adderakomp.se

 

 

Svea Education
Vi använder cookies. Fortsätter du att använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Ok