Utbildning som leder till jobb och personlig utveckling

 

Undersköterska

Utbildningen till undersköterska förbereder för arbete inom sjukvård, omsorg såsom äldreboende eller hemtjänst och som personlig assistent inom LSS (funktionsnedsättning). Kurserna ingår i gymnasieskolans Vård och Omsorgsprogram och anpassas till vuxna.

Utbildningen motsvarar 1450 p och är uppdelad i tre etapper. Studietakten bestämmer du. De två första etapperna är gemensamma för alla. Den tredje etappen består av fördjupningskurser och här väljer du inriktning. I några av kurserna ingår arbetsplatsförlagt lärande, de kurserna är markerade med asterix (*).

 

 

Flexibelt upplägg

Vi formar tillsammans en individuell studieplan, dvs ett upplägg som passar för dina studier. Kurserna tar olika lång tid, normalt är 5 veckor för en 100p-kurs. I några kurser ingår arbetplatsförlagt lärande (APL), där vi tillsammans hittar en lämplig arbetsplats för dina studier/praktik. Vi har lärarledd undervisning på dag eller kvällstid varvat med enskilda uppgifter och grupparbeten. Du kan även läsa på distans.

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. Nacka kommun erbjuder kontinuerligt intag. Det innebär att du kan påbörja dina studier när du vill.

Kontakta oss så hjälper vi dig med ansökan. 

Validering

Om du har yrkeserfarenhet från vård och omsorgsarbete har du möjlighet att validera och pröva enskilda kursmoment eller hel kurs. Det innebär att utbildningen kan studeras på kortare tid.

Fristående kurser

Alla kurser kan läsas fristående. För dig som jobbar dagtid och vill kompetensutvecklas erbjuder vi kurser kvällstid.

Kursansvarig lärare: elisabeth.levy@adderakomp.se 

Aktuella datum
Drop In

Drop In tisdagar kl 13-16 i Nacka strand, Cylindervägen 12, plan 4. Vi informerar om studier och hjälper till med ansökan till vuxenutbildning.

Läs mer

Nyheter
Fristående kurser

Se hela vårt kursutbud. Alla kurser kan läsas fristående och vi har betygsrätt för samtliga. 

Läs mer